Εποχή της Ραβδάκιας |

Εποχή της Ραβδάκιας |
Η εποχή της ραβδάκιας είναι επίκαιρη και καλή – δεν ξέρω για εσάς, αλλά ποτέ δεν θα μπορούσα να αρνηθώ ένα κομμάτι [ή ακόμα και περισσότερα] πίτας με ραβδάκια, πιθανώς η καλύτερη φρουτόπιτα που υπάρχει.

Τον τελευταίο χρόνο προσπαθώ να ασχοληθώ λίγο περισσότερο με την εποχικότητα των τροφίμων και επιτέλους είχα την ευκαιρία να βρω μερικά ραβδάκια και να μαγειρέψω με αυτά για πρώτη φορά. Αυτή τη φορά τα χρησιμοποίησα για να φτιάξω ένα κέικ ανάποδο (επίσης πρώτη προσπάθεια).

Φαίνεται σαν ένα από εκείνα τα φαγητά που είναι περίπλοκα να μαγειρευτούν, αλλά η προετοιμασία των ραβδακία είναι τόσο απλή. Οι αμύγδαλα ταιριάζουν καλά μαζί τους, οπότε έφτιαξα ένα κέικ αμυγδάλου για να ταιριάξει. Και επειδή το ραβδάκι μπορεί να είναι αρκετά ξινό, έφτιαξα κάποια κρέμες χρησιμοποιώντας πράσινο τσάι και τα υπολείμματα των μαγειρεμένων ραβδακίων (να εκτιμήσουμε πώς η κρέμα καθίσταται πάνω για λίγο).

Όταν το έφτιαξα, συνειδητοποίησα πως θα μπορούσα να δοκίμαζα ένα άλλο σχέδιο με τα ραβδάκια, γιατί αυτό εδώ δεν φαίνεται τόσο αισθητικό, αλλά μόλις το κόψουμε, μπορούμε να το αποκαλούμε αφηρημένο.

Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά/κέικ που έχω φάει εδώ και καιρό! Λατρεύω πώς δούλεψε! Ελπίζω κι εσείς να το δοκιμάσετε πριν τελειώσει η εποχή της ραβδάκιας 😀

Η συνταγή θα είναι διαθέσιμη σύντομα.